Vives Campus Kortrijk

‘Vives (vroegere Katho) wou de dienst studentenvoorzieningen (STUVO= studentenvoorzieningen) een autonoom karakter geven dmv een eigen kantoorgebouw aan de ingang van de campus in Kortrijk. Vives wou bovendien een sprekend gebouw net omdat het de toegang tot de campus bepaalt. Het nieuwe kantoor is deels een verbouwing en deels een uitbreiding van een bestaand gebouw. De opzet van het kantoor bestaat voornamelijk uit individuele kantoren en kleine landschapskantoren, aangevuld met 2 vergaderlokalen en een lounge. De aanwezigheid van hoofdzakelijk individuele kantoren is afgestemd op de individuele benadering van elke student. Studiebegeleiding en psychologische ondersteuning vormen namelijk een belangrijk onderdeel van STUVO. De indeling in kantoren vertaalt zich min of meer in de gevel waarbij telkens grote beglaasde vlakken worden omzoomd door een geanodiseerde bronskleurig geperforeerde aluminium beplating. Dit maakt van de gevel een boeiend en sprekend geheel.’

Inspirations

In diesem Projekt angewandt

  • Bürsten
  • Eloxieren
  • Schleifen
  • Nanodiseren
  • Färben
  • Polieren