Steigereiland

Het gebouw is gesitueerd aan het water op de kop van het Steigereiland, direct rechts na de Enneüs Heermabrug het eerste gebouw als men IJburg oprijdt. Het is een multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw, dat bestaat uit 2 vleugels van respectievelijk 4 en 5 bouwlagen op een parkeergarage. Tussen de 2 vleugels is over de volle lengte een 14 meter hoog atrium ontworpen. De beide gebouwdelen zijn verbonden met bruggen door en langs het atrium.

De gevels van het gebouw zijn uitgevoerd met verdiepingshoge glaspanelen in combinatie met door Alucol geslepen, zwart geanodiseerde, aluminium panelen. De installaties zijn ontwikkeld vanuit de duurzaamheidvisie. Door middel van koude/warmte opslag in de bodem, aansluiting op stadsverwarming en toepassing van o.a. LED verlichting is gestreefd naar de meest efficiënte oplossingen m.b.t. energieverbruik, CO2 uitstoot, exploitatiekosten en onderhoud.

Bruto vloeroppervlak: 12.370 m2 kantoor, 2.790 m2 parkeren

Inspirations

In diesem Projekt angewandt

  • Bürsten
  • Eloxieren
  • Schleifen
  • Nanodiseren
  • Färben
  • Polieren