McDonald's Coolsingel Rotterdam

Realisatie 27 maart 2015

De oude kiosk van de McDonald’s op de Coolsingel was ooit uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Rotterdam. Mei architects kreeg opdracht van McDonald’s om op de huidige locatie een nieuwe McDonald’s te ontwerpen met een uitstraling die past bij de Coolsingel. Het nieuwe gebouwvolume is  zo ontworpen dat het achtergelegen monumentale postkantoor weer zichtbaar is.

Net als de historische gebouwen zoals het postkantoor, het stadhuis en het Atlanta Hotel, is het paviljoen voorzien van een rijk bewerkte gevel. Er is gekozen voor een uitvoering in één materiaal: goudkleurig geanodiseerd aluminium met hartvormige perforaties. De perforaties verbeelden een mensenmenigte op de Coolsingel. Dit warm en stijlvol ogende aluminium is tegelijkertijd ook hufterproof en duurzaam.

Overdag is het gebouw uitnodigend voor het winkelend publiek en ’s avonds straalt het licht naar buiten door het geperforeerd aluminium om het uitgaanspubliek aan te trekken.

Inspirations

In diesem Projekt angewandt

  • Bürsten
  • Eloxieren
  • Schleifen
  • Nanodiseren
  • Färben
  • Polieren