Datacenter, Leuven

Het datacenter van de Katholieke Universiteit Leuven bevat twee serverruimtes met de bijbehorende technische installaties en kantoorruimte van 2.000m². Het concept vertrekt vanuit de grote hoeveelheid warmte die geproduceerd wordt door het datacenter. Deze warmte wordt gerecupereerd voor de verwarming van de kantoren en van het aangrenzend kantoorgebouw. Jaarlijks wordt zo meer dan 1.700.000 kWh warmte bespaard.

De gevel heeft een bekleding in strekmetaal, zowel voor de dichte delen als voor de ramen, waar de panelen in strekmetaal opengedraaid kunnen worden. Dit geeft het gebouw een monoliet karakter en vormt tegelijk een zonwering en doorvalbeveiliging voor de kantoren.

Alucol heeft alle strekmetalen en plafondplaten in brons Alnecolan C2 geanodiseerd.

Inspirations

In diesem Projekt angewandt

  • Bürsten
  • Eloxieren
  • Schleifen
  • Nanodiseren
  • Färben
  • Polieren